Počas Dňa detí predstavia verejnosti aj známku s motívom NP Poloniny .

25.05.2011 Snina

Snina 25. mája (TASR) - Centrum Sniny bude patriť v nedeľu 29. mája predovšetkým najmenším obyvateľom mesta a regiónu pri príležitosti sviatku Dňa detí. Okrem rôznych atrakcií, koncertu hudobnej skupiny Desmod a vystúpenia žiakov sninských škôl pripravili organizátori podujatia pre jeho návštevníkov aj výstavu obrazov, potulky lesným chodníkom a prezentáciu novej poštovej známky zobrazujúcej Národný park (NP) Poloniny.
Ako TASR informoval riaditeľ Mestského kultúrneho a osvetového strediska v Snine Daniel Andráško, faunu a flóru NP Poloniny priblížia verejnosti prostredníctvom výstavy s názvom Potulky lesným chodníkom. "Prechádzku lesom budeme ilustrovať ukážkou rôznych preparovaných zvierat, drevín, rastlín a minerálov s príslušným popisom," poznamenal.
Výstava obrazov bude v spolupráci s miestnou Galériou Andreja Smoláka zameraná na súčasnú i minulú Sninu. Podľa Andráška chcú prostredníctvom nej priblížiť návštevníkom mesta jeho podobu spred niekoľkých desaťročí. Vystavované diela autorov z rôznych krajín však predstavujú Sninu aj po jej zmenách na prahu nového milénia.
Počas nedele predstavia verejnosti zároveň novú poštovú známku s motívom NP Poloniny. Slovenská pošta ju vydala v emisnom rade EUROPA. Kmeň starého buka na známke pochádza z najväčšieho a najznámejšieho pralesa NP, a to Stužice, ktorý je situovaný nad obcou Nová Sedlica v okrese Snina.
Známku si môžu návštevníci Sniny zakúpiť v nedeľu na námestí, kde bude umiestnená poštová priehradka. V tejto súvislosti ju budú môcť označiť aj príležitostnou poštovou pečiatkou.
 

Vyberte región